Avoinna: Ma - Pe: 8:00 - 16:00 | 
asiakaspalvelu@elpac.fi(08) 5521 361

Masterkilpi on nyt Elpac Oy

Elpac on suomalainen perheyritys, joka on toiminut jo vuodesta 1985 lähtien. Elpac maahantuo sulku- ja varoituslaitteita, pääsynhallinnan ratkaisuja sekä kadunkalusteita. Nyt Masterkilven yhdistyessä Elpaciin, tuotevalikoimaan kuuluu myös itse valmistetut liikennemerkit ja opasteet. Yhdistynyt Elpac sitoutuu yhteisiin arvoihin: 
turvallisuuteen, yhdessä onnistumiseen ja vastuulliseen kehitykseen.


Masterkilpi Oy

Masterkilpi Oy on Suomen vanhin virallisten liikennemerkkien valmistaja. Pitkän ja vakaan toiminnan myötä Masterkilpi on opittu tuntemaan laadukkaana, luotettavana ja asiakasläheisenä yrityksenä. Tästä kertoo hyvin myös useita vuosikymmeniä kestäneet asiakassuhteet.

12

vuoden takuu

Annamme kaikille CE-hyväksytyille liikennemerkeille 12 vuoden takuun.
63

vuotias yritys

Masterkilpi on Suomen ensimmäinen ja vanhin virallisten liikennemerkkien valmistaja.
2 000+

yritysasiakasta ympäri Suomen

Olemme palvelleet yritysasiakkaiden lisäksi tuhansia yksityisasiakkaita ympäri Suomen.
20 000+

tuotetta

Valikoimastamme löytyy kymmeniä tuhansia eri tuotteita.

Masterkilven aikajana

Suomen ensimmäinen virallisten liikennemerkkien valmistaja.

Fuusio

2024
Masterkilvestä tuli Elpac Oy. Yhdistymisen jälkeen toiminta Oulussa säilyy ennallaan ja edelleen liikennemerkit ja opasteet valmistetaan paikallisesti. Sulautuminen helpottaa ja tehostaa yrityksen sisäistä toimintaa, mikä näkyy asiakkaille, toimittajille ja muille sidosryhmille entistä nopeampana sekä monipuolisempana tuote-, palvelu- ja
yhteistyökokemuksena. Yhdistynyt Elpac tarjoaa liikennemerkkien lisäksi liikenne- ja työmaaturvatuotteita, teknisiä pääsynhallintaratkaisuja sekä kadunkalusteita.
Tutustu Elpaciin osoitteessa www.elpac.fi

Uusi tieliikennelaki

2020
Uusi tieliikennelaki astui voimaan 1.6.2020 ja toi mukanaan lähes täydellisen liikennemerkkien uudistusprosessin. Uudistuksen myötä merkkien sisältöä modernisoitiin ja otettiin käyttöön joitain täysin uusia merkkejä. Uusien liikennemerkkien siirtymäkausi on pääasiassa 10 vuotta, jonka aikana kaikki vanhoilla symboleilla olevat merkit on vaihdettava uusiin. Ajokaistamerkintöjen siirtymäkausi on lyhyempi, vain kolme vuotta.

Masterkilpi Oy uuteen omistukseen

2017
Masterkilpi Oy sai uuden omistajan syksyllä 2017. Eteläsuomalainen liikenteenohjaustuotteisiin, julkikalusteisiin sekä liikenteen kulunvalvontaan erikoistunut yritys Elpac Oy laajensi toimintaansa liikennemerkkien ja kilpituotteiden valmistukseen ostaen tytäryhtiökseen Masterkilpi Oy:n. Laajentaminen omaan valmistukseen oli luontevaa, sillä Elpac Oy on myynyt liikenteenohjaus-, sulku-, ja varoituslaitteita yli 30 vuoden ajan liikennemerkkien ollessa merkittävässä roolissa.
Tutustu emoyhtiöömme osoitteessa www.elpac.fi

EN 12899:1-2007 liikennemerkkisertifikaatti

2013
Kaikkien virallisten liikennemerkkivalmistajien tuli hankkia EN 12899 -liikennemerkkisertifikaatti voidakseen myydä ja valmistaa virallisia CE-hyväksyttyjä liikennemerkkejä. Sertifikaattipakon astuessa voimaan jokaisen toimijan virallisten liikennemerkkien laatu voitiin taata luotettavammaksi ja teillä liikkujien turvallisuus opasteiden ja merkintöjen puitteissa parani.

Jakautuminen kahteen yhtiöön

2010
Oy Master Kilpi Ab jakautui kahdeksi yhtiöksi Masterkilpi Oy ja Masterkiinteistöt Oy.

CAD-ohjattu liikennemerkkivalmistus Suomeen

1986
Masterkilpi oli ensimmäisten joukossa uudistamassa tuotantometelmiään CAD-ohjattujen laitteiden saapuessa Suomeen. Tuolloin Suomessa oli vain kaksi CAD-ohjattua leikkuria tarkoitettuna liikennemerkkien pintakalvojen leikkauksiin. Toinen koneista oli Masterkilvellä ja näin ollen Masterkilpi oli monille uudemmille yrityksille suunnannäyttäjä ja esimerkki.

Toiminta Ouluun ja omistajanvaihdos

1978
Pohjois-Mainos Oy oli ollut Masterkilven hyvä yhteistyökumppani jo usean vuoden ajan. Tämän myötä Pohjois-Mainos kiinnostui Masterkilvestä ja sen toiminnasta enemmän ja päätti ostaa Masterkilven kokonaisuudessaan. Tuolloin toiminta siirtyi Ouluun, jossa tänäkin päivänä Masterkilpi toimii.

Oy Master Kilpi Ab

1959
Oy Master Kilpi Ab perustettiin teollistuvan Suomen sen hetkisten tarpeiden pohjalta Kauniaisiin vuonna 1959. Tuotanto aloitettiin metallialan töillä, kuten liikennemerkeillä ja teollisuuteen käytettävillä kilvillä. Masterkilpi aloitti liikennemerkkivalmistuksen Suomen ensimmäisenä tiehallinnon valtuuttamana virallisten liikennemerkkien valmistajana.
apartmentenvelopelicensephone-handsetmap-markerconstructionmustache