Avoinna: Ma - Pe: 8:00 - 16:00 | 
palvelu@masterkilpi.fi(08) 5521 361

Materiaalit

Liikennemerkkien, taulujen ja kylttien valmistamisessa voidaan käyttää useita erilaisia materiaaleja. Käytämme valmistuksessa mm. erilaisia alumiini-, muovi- ja tarravaihtoehtoja.

Alumiini

Alumiini on kestävä metalli, joka sopii hyvin liikennemerkkien valmistukseen. Alumiinista valmistetut liikennemerkit ovat kevyitä, mikä helpottaa niiden asentamista ja siirtämistä. Ne soveltuvat parhaiten ulkokäyttöön ja kestävät hyvin sääolosuhteita ja kulutusta. Muun muassa näiden hyötyjen vuoksi pysyvät liikennemerkit valmistetaankin useimmiten alumiinista.

Virallisten liikennemerkkien materiaalina toimii pääsääntöisesti ainevahvuudeltaan 2,1 mm ja 3,0 mm liikennemerkkialumiini, joista valmistetaan CE-hyväksytyt liikenneviraston hyväksymät ja tieliikennelain mukaiset liikennemerkit.

Ainevahvuudeltaan 1,8 mm polttomaalatusta alumiinista valmistetaan esimerkiksi opastetauluja tai pienempiä turvakilpiä sekä piha- ja sisätiloihin. Polttomaalattuun alumiiniin tulostaminen onnistuu vaivatta ja kyltit soveltuvat hyvin myös pitkäaikaiseen ulkokäyttöön.


Muovi

Valikoimastamme löytyy useita erilaisia opasteisiin tarkoitettuja muovilevyjä. Pääasiassa tilapäisiin liikennemerkkeihin käytettävä materiaali on ainevahvuudeltaan 3,5 mm olevaa laadukasta ABS-muovia. Tämä on hyvä valinta väliaikaisille liikennemerkeille esimerkiksi työmaille ja muuhun tilapäiskäyttöön. Liikennemerkkimuovin etuna on sen kestävyys, edullisuus ja keveys. Sitä on helppo siirtää paikasta toiseen, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan erilaisiin tapahtumiin tai tilapäisiin merkintöihin.

Kennomuovi on hyvä materiaalivalinta opasteille sen helppokäyttöisyyden, painon ja kestävyyden vuoksi. Pystymme suunnittelemaan ja tulostamaan valmiista aineistosta ainevahvuudeltaan 5,0 mm kennomuoville esimerkiksi suuria opasteita ja tiedotus- ja mainostauluja.

Muovimateriaaleista löytyy myös ainevahvuudeltaan 1,5 mm ja 2,0 mm polystyreeni, jolle pystytään tulostamaan niin pienet kuin suuretkin opasteet. Yleisesti tätä materiaalia käytetään muun muassa turvakilvissä ja muissa sisätilojen opasteissa.


Tarrat

Tarramateriaaleina löytyy sekä heijastamattomat että heijastavat tarrat. Tulostuksessa käytettäviä tarramateriaaleja ovat eri heijastavuusluokan kalvot, R1, R2, R3, joita käytetään pääsääntöisesti liikennemerkeissä ja opasteissa. Erilaiset heijastamattomat tulostustarrat ovat myös hyvä vaihtoehto ja soveltuvat hyvin niin teknisten kuin visuaalisten ominaisuuksiensa vuoksi sekä ulko- että sisäkäyttöönkin.

Tarramateriaaleista löytyy myös heijastamattomat erikoiskovaliimatarrat, joiden liimapinta takaa pitkän pysyvyyden äärimmäisen haastavilla pinnoilla, kuten esimerkiksi betoni- ja tiiliseinillä.


Alumiinikomposiitti

Alumiinikomposiitti on kevyt kerrosrakenteinen materiaali, jonka sisus koostuu polyeteenistä (PE) ja ulkopinnat alumiinista. Alumiinikomposiitti sopii erityisen hyvin ulkokäyttöön ja kestää ulkona pitkään. Se soveltuu erinomaisesti tulostukseen, mikä tekee siitä sopivan valinnan kustannuksiltaan maltillisille erilaisille ulkokäyttöön tarkoitetuille opasteille ja mainoskylteille. Lisäksi alumiinikomposiittilevy on paloturvallinen, kestävä ja edullinen valinta.


Kiinnikkeet

Kiinnikkeiden materiaaleina käytetään alumiinia ja terästä. Teräksiset kiinnikkeet ovat aina sinkittyjä, jotta ne pystyvät tarjoamaan korroosiottoman ja pitkäikäisen käytön. Alumiiniset kiinnikkeemme puolestaan tarjoavat kevyen, kestävän ja helppokäyttöisen vaihtoehdon.
Putket

Liikennemerkkiputkien materiaalina toimii sinkitty teräs ja kaikki teräksiset liikennemerkkiputket ovat EN 12899-1:2007-standardin mukaisia. Valikoimastamme löytyy eri mittaisia ja eri halkaisijalla (60 mm ja 90 mm) olevia putkia.


Perustat

Perustojen materiaalina toimii harmaa muottivalettu betoni. Betoniperustat ovat erittäin kestäviä ja pitkäikäisiä, ja ne tarjoavat myös vakaan ja turvallisen pohjan liikennemerkkien asettamiseen. Perustoja on useissa kokoluokissa 60 mm ja 89 mm halkaisijalla oleville liikennemerkkiputkille.

envelopephone-handsetmap-markerconstructionmustache